Bilim Merkezi

Kültür2000 Koleji Bilim Merkezi

Günümüz bilim ve teknoloji çağında amacımız fen okuryazarı bireyler yetiştirmek.

Bilimi anlamanın ve hayata geçirmenin en önemli yollarından biri de ortamın buna göre düzenlenmesi ve derslerin sınıfın dışına taşması olduğu bir gerçek. Kampüsümüzdeki Bilim Merkezi öğrencilerimizde bilimsel süreç becerilerinin gelişimi için, eğlenceli ve gizemli bir ortamda anaokulu, ilkokul ortaokul ve lise düzeyinde çeşitli bilimsel düzeneklerle açık ve kapalı alanda hizmet vermektedir.

Bilim Merkezi'nde; Fizik, Kimya, Biyoloji ve Fen Bilimleri derslerinde öğrencilerimizin öğrendikleri bilgileri etkinlikler halinde uygulayıp eğlenceli öğrenme ortamları yaratmak amacıyla hazırlanan fen bilimleri laboratuvarı bulunur. Öğrencilerimiz, ders öğretmenlerinin gözetiminde yıl içinde 200'e yakın deney gerçekleştirir. Laboratuvarlar yüksek teknoloji; fiziki yapıları ve teknik donanımları ile deney yapmayı zevkli hale getirir.

Sanal Gerçeklik Deneyimi; Bilim Merkezinde özel alan olarak oluşturulmuş Sanal Gerçeklik Stüdyosunda öğrencilerimizin kullanımına sunulan Oculus Rift CV1 sanal gerçeklik gözlüğü ile öğrencilerimiz, kendi 360 derece sanal ortamını yaratabilir, yarattığı gerçekliğin içinde gezinebilir.

Yapılan örnek uygulamalar

• Body VR