Kültür Sokağı- Kütüphane /Media

Kütüphanemizde gelişen teknoloji ile birlikte basılı yayınların dışında görsel ve işitsel materyaller de yoğun olarak kullanılmaktadır.

Kütüphanemizde YORDAM programı kullanılmakta, kitaplar açık raf usulü ve Dewey onlu sınıflama sisteme göre tasnif edilmiş ve konu numaraları verilerek düzenlenmiştir.

Kütüphanemiz öğrencilerimizde okuma, öğrenme, araştırma ve kütüphane kullanma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek amacıyla, hayal kurma becerilerini geliştirecek ve yaratıcı düşünce dünyalarını zenginleştirecek kaynakları ile hizmet vermektedir. Kütüphanemiz tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve personelimizin kullanımına açıktır. Kütüphanemiz, kitaplar, süreli yayınlar, danışma kaynaklarından oluşmaktadır.

Öğrencilerimize kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırmak, bireysel ya da gruplar halinde araştırma yapmalarını sağlamak için “okuma saatleri” oluşturulmuştur.

Kütüphanemiz belirli dönemlerde yazar etkinliklerine ev sahipliği yapar. Okuyucuların, eserleri yoluyla aslında yakından tanıdıkları yazarlarla buluşturulması hedeflenir.