MARKET ETKİNLİĞİ

Öğrencilerimizin  “ Bilinçli Tüketici ” olmayı yaşayarak öğrenmeleri için, 21 Kasım 2013 tarihinde, market alışverişi etkinliği yapıldı.

AİLEMLE OKUYORUM

22 Kasım 2013 Cuma günü saat 16.15’ te öğrencimizi, velisi ile 25 dakikalık kitap okumaya davet ederek, “ Kültür 2000 Okuyor ”  dedik ve “Ailemle Okuyorum”  projemizde velilerimiz ve çocuklarımızla kitap okuduk.

ALFABE ŞENLİĞİ

Kültür 2000 İlkokulu 14 Ocak 2014 tarihinde,  1. sınıf öğrencileri Alfabe Şenliği yaparak okumanın heyecanını ve mutluluğunu  aileleri ile coşku içinde ve çeşitli gösteriler yaparak  kutladılar.

BÜYÜK ANNELER GÜNÜ

1.sınıf öğrencilerimiz 13 Mart 2014 tarihinde, Büyük Anneler Günü’nde büyük anneleri ile börek sarıp yediler. Büyük annelerine, öğretmenleri ile hazırladıkları dansları ve şarkılarını sundular.

BÜYÜKBABALAR GÜNÜ

2. sınıflarımız 11 Mart 2014 tarihinde  Büyükbabalar Günü’nde  büyükbabalarıyla şarkılar söyleyerek etkinliklerini keyifle yaptılar.

ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

21 Kasım 2013 tarihinde Çocuk Hakları Gününü sloganlarımızla ve coşkuyla kutladık. Çocuk haklarına dikkat çektik.

DARÜŞŞAFAKA PLANATERYUM

7-9 Ekim 2013 tarihlerinde Kültür 2000 İlkokulu 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri “Hayalden Gerçeğe” Projesi kapsamında Darüşşafaka Fatin Gökmen Planetaryum’da gerçek zamanlı similasyonları, bir astronom  eşliğinde  izleyerek gökyüzünün gizemli dünyasını keşfettiler.

OBEZİTE VE DİABET

Kültür 2000 İlkokulu olarak 28 Şubat 2014 Günü ‘’Diabet ve Obezite’’ konulu seminerde Cerrahpaşa Üniversitesi  diabet uzmanı tarafından bilgilendirildik.

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

4 Ekim 2013 günü Kültür 2000 İlkokulu öğrencileri, Hayvanları Koruma Günü’nde hazırladıkları yemliklerde kuşları yemleyerek hayvan dostu olduklarını gösterdiler.

PAFİN

Okulumuza 22 Ocak 2014’te Pafin Gezici Kütüphanesi geldi. Öğrencilerimiz kardeş okulumuzdaki kardeşleri için kitap aldı ve onları ziyaret ederek kitapları armağan ettiler.

YILBAŞI ŞENLİĞİ

Kültür 2000 İlkokulu  öğrencileri 2013’ten 2014’ geçişi    Okul Aile Birliği’nin hazırladığı şenlikle kutladılar.  Yılbaşında Akbatı Alışveriş Merkezindeki Macera Adası’nda gönüllerince eğlendiler.

SANTRAL İSTANBUL GEZİSİ

20 Ocak 2014 tarihinde, 4. sınıf öğrencilerimiz Santral İstanbul gezimiz ile elektriğin yolculuğunu öğrendiler.

RAHMİ KOÇ MÜZE GEZİSİ

19 Mart 2014 tarihinde Rahmi Koç Müzesinde  geçmişten günümüze tüm dönemlere ait, endüstri ve mühendislikle ilgili objeleri ve belgeleri inceledik.

KÜTÜPHANE KAMPI

4.sınıf öğrencilerimizle, 4 Nisan 2014’ te öğrencilerimizin kitap ve kütüphane sevgisini artırmak, öğrenciler arasındaki işbirliğini pekiştirmek amacıyla, okulumuzda 16:00-20:00 saatleri arasında bir kamp düzenledik.

SEVGİ DURAĞI

Bahçeşehir ve Alkent Anaokulu’ ndaki öğrencilerimiz, yaptıkları kırmızı kalpleri, gelen ziyaretçilere vererek KAÇUV yararına bağış toplarken, ilkokul öğrencilerimiz de enstrüman çalarak etkinliğe destek oldular.

OYUNCAKLARIMA YENİ ARKADAŞLAR

Bahçeşehir ve Alkent Anaokulu’ ndaki öğrencilerimizin başlattığı öğrencilerimizin kullanmadığı ancak kullanılabilir durumdaki oyuncaklarını, ihtiyaç duyan bir devlet anaokuluna göndermek üzere yola çıkıldı. İlkokul öğrencilerimiz de kullanmadıkları oyuncakları vererek bu projeye yürekten katıldı.