Bilim

• MATEMATİK BÖLÜMÜ BAŞARILARIMIZ

1-Purple Comet Math Meet Matematik yarışması:

Kültür2000 Anadolu Lisesi ve Kültür2000 Fen Lisesi öğrencilerimiz, 21 Nisan 2017 Cuma günü, The Mathematical Association of America ve Awesomemath adlı öğrenme platformu tarafından tüm Dünya’ da eş zamanlı olarak düzenlenen, binlerce öğrencinin yarıştığı, Purple Comet Math Meet isimli matematik yarışmasına katıldılar.

Öğrencilerimiz, Türkiye’den 6 okulun ve 12 farklı takımın katıldığı Purple Comet Math Meet yarışmasında TEAM B takımımız birincilik ödülüne layık görülmüşlerdir.

Waterloo Matematik Yarışması:

Waterloo Matematik 2017 Yarışmasına Anadolu ve Fen Lisesi 9. 10. Ve 11. Sınıflar düzeyinde toplam 50 öğrenci ile Her yıl olduğu gibi bu yıl da Waterloo Üniversitesinin düzenlemiş olduğu ve 2 etaptan oluşan Matematik Yarışmasına;  Sınavın ilk aşamasını Mart ayında, ikinci aşamasını nisan ayında okulumuzda gerçekleştirdik. Waterloo Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu yarışmaların ilk aşaması ve ikinci aşaması olan Pascal, Cayley ve Fermat yarışmalarında 28 öğrencimiz başarı sertifikası ve 6 öğrencimiz de madalya kazandılar.

Akıl oyunları Yarışması:

BÜYÜKÇEKMECE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULLAR ARASI ZEKÂ OYUNLARI TURNUVALARI LİGİ:

Akıl oyunları projesi kapsamında düzenlediği “Akıl Oyunları Turnuvasında”   Mangala oyununda ikincilik ve Koridor oyununda üçüncülük ödüllerini kazandık.

• FEN BÖLÜMÜ BAŞARILARIMIZ

2017-2018

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı Tarafından 2018 Yılında düzenlenen 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge sergisine Kültür2000 10. Sınıf Fen Lisesi öğrencilerimiz (Burak ERDEN – Baran NEREZOĞLU) Kimya dalında hazırladıkları proje ile katıldılar.

2016-2017

TÜRKİYE GENÇLER SU ÖDÜLÜ PROJE YARIŞMASI 2017 Mansiyon ödülü aldık.

Öğrenciler Berk Tuna- Edanur Arslan

TÜBİTAK PROJESİNDE MARMARA BÖLGESİNDE SEÇİLEREK SERGİLENME HAKKI KAZANMIŞTIR

PROJENİN ADI: Çesitli Bitki Ekstrelerinin Yumurtalık Kanseri Hücreleri Üzerindeki Anti-Kanserojen Etkilerinin Araştırılması

Öğrenciler Alperen Gülümser- Ceren Bayraktar

İNGİLİZCE BÖLÜMÜ BAŞARILARIMIZ

1-) Kültür2000 Anadolu Lisesi 12 sınıf öğrencimiz Mert Ali Ülken bu yıl, Türkiye çapında liselerin yanı sıra prestijli üniversitelerin rekor katılımcı sayısıyla 10. Yılının kutlandığı Y-MUN’17 konferansında 14 komite arasından Asya işbirliği komitesinde Türkiye delegesini temsilen ‘’Üstün Başarılı Delege ödülüne’’ layık görülmüştür.

Kültür2000 Anadolu ve Fen lisesi Model Birleşmiş Milletler (MUN) kulübü 25 üyesiyle Y-mun’17 konferansı boyunca çeşitli komitelerde yer alıp konferans boyunca küresel  sorunlara çözüm üretmek  amacıyla  uluslararası politika ve diplomasi üzerine yoğunlaşarak ellerinden gelenin en iyisini yapmışlardır.

2-) 2016 Y-MUN konferansında Jack Aras Onur Ödülünü almıştır.

Kültür2000 Anadolu Lisesi öğrencileri Nasa Ames ve Uluslararası uzay Yerleşkesi Yarışması’nda Dünya 2.liği  elde etmiştir.
  • Kültür2000 Anadolu Lisesi öğrencileri İtalya’da düzenlenen Küresel Eğitim Festivalinde (GEF) BİYOYAKIT projesiyle Dünya 1. si olmuşlardır.
  • Uluslararası Waterloo Üniversitesi Matematik ve Bilim Şenliği; Matematik Yarışması’nda Kültür 2000 Lisesi öğrencileri Yüksek Şeref Sertifikası ve Dünya Birinciliği elde etmiştir
  • Uluslar arası” PurpleComet Mathmeet “ adlı Matematik Yarışması’nda 2012 yılında Dünya 3.sü olan Kültür2000 Lisesi öğrencileri 2013 yılında da Onur Ödülü’ne layık görülmüştür.