Kış Spor ve Sanat Okulu

Kültür2000 Kolejinde Spor; büyük emekler vererek büyüttüğümüz çocuklarımızın yaşam biçimi haline gelmelidir. Sizler ve bizler işbirliği içinde bunu sağlamalıyız. Spor için okul, okul için spor terk edilmemelidir. Sporun sağlıklı bir yaşam biçimi olduğundan hareketle bu yıl da kış spor okulunu düzenlemekteyiz.

Spor, büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden hem de olumlu bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından yararlı ve gereklidir.

Spor çocuğun fiziksel gelişiminin yanı sıra sosyal gelişimi yönünden de önemlidir. Çocuk, spor yoluyla, çevresini tanır, iletişim kurar, kendine olan öz güveni artar, toplum içerisindeki sahip olduğu yerini sağlamlaştırır. Psikolojik açıdan ise, kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya güdülenebilmeyi öğrenir.

Kültü2000 Kolejinde Kış spor okulları hafta içi saat 17.00-18.30 saatleri arasında okulumuz spor salonunda yapılmaktadır. Çalışmalarda Basketbol, Voleybol ve Tenis branşları bulunmaktadır. Her spor dalı için haftada iki gün eğitim verilmektedir.