Kayıt Kabul Koşulları

Kültür2000 Anadolu Lisesi  Hazırlık ve 9. sınıfa gidecek öğrenciler:

Kültür2000 Anadolu Lisesi Hazırlık ve 9. sınıflarına Milli Eğitim Bakanlığı Lise Giriş sınavı sonucunda oluşan LGS puanı ile öğrenci almaktadır. Okul yönetimi tarafından belirlenen okul taban puanının üzerinde olan öğrenciler kayıt yaptırmaya hak kazanırlar.

2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi taban puanımız 345’tir.

Hazırlık sınıfına kayıt hakkı kazanan öğrenciler, velilerin yazılı başvurusu üzerine yapılacak Türkçe ve İngilizce sınavları sonucunda, her iki dersin puanının 70 puanın üzerinde olması halinde 9. sınıfta okumaya hak kazanırlar.

Ara Sınıflara Kayıt Koşulları:

Kültür 2000 Koleji 10.-11. ve 12. sınıflara kayıt olmak isteyen öğrenciler akademik düzey belirleme sınavı ve İngilizce düzey belirleme sınavına girmek zorundadır.

Kayıt olmak isteyen aday öğrencilere rehberlik birimiyle yapılan mülakat sonucunda karar verilir.