Okul Müdüründen

Kültür2000 Anaokulu

Yaşamın Altın Çağı: Okul Öncesi Yıllar

Değerli Anne Babalar,

Kültür2000 Alkent Anaokulu olarak, okul öncesi dönemin insan yaşamında çok önemli bir başlangıç noktası olduğunu ve çocuğun geleceğinin temelinin atıldığı bu özel döneme özenle yatırım yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yaşamın ilk yıllarında edinilen bilişsel, duyuşsal ve psikomotor becerilerin, sosyal yaşantıların, bireyin karakteri ve kişiliği üzerindeki etkisi büyüktür ve bu dönemdeki olumlu yaşantılar, çocuklarımızın geleceğinde büyük bir fark yaratacaktır.

Kültür2000 Alkent Anaokulu olarak geleceğin mimarı olacak öğrencilerimize donanımlı ve sağlıklı bir fiziksel ortam ve sosyal çevre sağlıyor, bu ortamda etkin biçimde öğrenme, sosyal beceriler  edinme ve bunları zengin bir biçimde deneyimleme fırsatı veriyoruz. Ayrıca, okulumuzda okul öncesi dönemden itibaren çok dilli ve çok kültürlü bir yapının her etkinlikte benimsenmiş olduğunu yani her öğrencimizin bir  “dünya vatandaşı” olma yolunda ilerleyecek olmasının önemini her fırsatta vurguluyoruz.

Yaşayarak öğrenme temeli ile oluşturulup zenginleştirilmiş programlarımıza devam eden ve eğitim hayatındaki bu önemli basamağı birbirinden önemli donanımlarla tamamlayan 3 – 6 yaş grubu öğrencilerimiz, bir sonraki eğitim kademesine daha mutlu, huzurlu ve kendine güvenli bir şekilde devam edecektir.

2004 yılında, Kültür Eğitim Kurumları vizyonu ve misyonu ile eğitim hayatına başlayan Kültür2000 Alkent Anaokulunda hedefimiz;

• Sorgulayarak ve araştırarak öğrenen,
  • Yaparak ve yaşayarak edindikleri bilgileri günlük yaşamlarında uygulayabilen,
  • Yaratıcı düşünebilen,
  • Kendinden emin bir biçimde iletişim kurabilen,
  • Çevresine duyarlı olan,
  • Farklı bakış açılarına karşı hoşgörülü,
  • Dönüşümlü düşünebilen,
  • Sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmektir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, bugünün çocuğunu, yarının büyüğü gibi yetiştirmek hepimizin öncelikli görevidir diyerek bu uzun ama bir o kadar da keyifli eğitim yolculuğunda sizlerin desteğini bekliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla…

Tatiana ŞANLIOĞLU