Slide background KÜLTÜR2000 ORTAOKULU
Slide background KÜLTÜR ORTAOKULU

Kültür2000 Ortaokulu

Değerli Anne Babalar,

Kültür2000 Ortaokulu, 1960 yılında kurulan İstanbul Kültür Eğitim Kurumlarının Hadımköy’deki yerleşkesinde yer almaktadır. 1999’da kurulan ve kademeli olarak büyüyen okulumuzda, ortaokul ilk mezunlarını 2006 yılında vermiştir.

Okulumuz, öğrencilerine yeni yüzyılın değişen eğitim öğretim gereksinimleri doğrultusunda ulusal ve uluslararası ölçütlerde gerek duyacakları çağdaş bilgi, beceri ve tutumları kazandırmayı hedefler. Buna bağlı olarak yüksek akademik başarı, çok dillilik, çoklu zeka, karakter eğitimi ve evrenselliği benimser.

Öğrencilerimizin okulda öğrendikleri becerileri gerçek hayata geçirmeleri ve yaşayarak öğrenmeleri amacıyla onların ulusal ve uluslararası projelere katılmaları teşvik edilir. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında düzenlenen gezilerle yaşayarak öğrenmelerine olanak tanınır.

Okulumuzun vazgeçilmezi olan sosyal sorumluluk projeleri ise farklı olana karşı vicdan, farkındalık, sorumluluk ve paylaşım duygusu oluşturma konusunda önem taşır.

“Bugünün öğrenenleri yarının liderleri” felsefesiyle öğrencilerine yaklaşan kurumumuzda, kendini sürekli yenileyen ve geliştiren ölçme-değerlendirme uygulamalarımız ve rehberlik hizmetleriyle zenginleştirilmiş öğretim programlarımız ile öğrencilerimiz kendi potansiyelleri doğrultusunda desteklenir ve bir üst kuruma ve yaşama en iyi şekilde hazırlama ilkesiyle hareket edilir. Koçluk sistemi, bireysel takip, TEOG çalışmaları, öğrenme stilleri, kooperatif öğrenme ve öğrenmeyi görünür kılma yaklaşımı önem taşır.

Kültür2000 Ortaokulunda 2012 yılından itibaren 5. sınıf hazırlık sınıfı olarak uygulanmaktadır.

Sizleri misafir etmek ve olası sorularınızı yanıtlamak için ben ve ekibim okulumuza bekliyoruz.

Saygılarımla,

Çiğdem Kaya