Slide background KÜLTÜR2000 İLKOKULU

Kültür2000 İlkokulu

Değerli Anne Babalar,

1998 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda aktif olarak eğitim veren Kültür2000 Koleji, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı çağdaş, laik, cumhuriyet ilkelerine sahip çıkan; hayata mutlu, başarılı ve kendine güvenen bireyler olarak yetiştiriyor.

Öğrencilerimizi, okulumuzda aldıkları eğitimle özgür düşünen, kendi sağlığına önem veren, kendine ve diğer insanlara saygı duyan, geçmişini bilen, kendisinin ve ülkesinin geleceği ile ilgili kararlar alabilecek bilgi birikimine sahip ve ana dilini etkili kullanan, İngilizceyi anadili seviyesinde konuşan bir dünya vatandaşı olarak yetiştiriyoruz.

Tüm dünyada örnek alınacak bir eğitim kurumu olmak vizyonumuz doğrultusunda her öğrencimizin bireysel farklılıklarını dikkate alarak donanımlı ve alanında deneyimli öğretmenlerimizle ulusal ve uluslararası projelerde yer alıyoruz, çok önemli başarılara imza atıyoruz ve onları -geleceğin liderlerini- akademik ve entelektüel birikime sahip bireyler olarak yetiştiriyoruz.

Okulumuz bünyesinde yürüttüğümüz sosyal faaliyetler kapsamında Dil Sanat Okulu, öğrencilerimize hafta sonu Çince, İspanyolca ve Rusça; müzik alanında gitar, keman; sanat alanında yaratıcı ve dekoratif sanatlar alanında yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri sağlanır.

Spor Okulu kapsamında öğrencilerimiz, yetenek ve becerileri doğrultusunda basketbol, voleybol ve tenis branşlarında eğitim alır.

“Her öğrenci biricik ve özeldir.” ilkesinden yola çıkılarak eğitimde hedeflenen amaçlara ulaşılması için öğrencilerin farklı öğrenme biçimleri olduğu gerçeği esas alınır ve derslerimizde yoğunlukla kullanılır.

Kültür2000 ailesi olarak, velilerimiz tüm branşlarda öğrencilerimizin yanında zengin sunum ve etkinliklerle öğrenme ortamlarına dahil edilir. “Assemblyler” başlığı altında ise tüm öğrencilerimiz, tüm derslerde ürettikleri ürünleriyle çeşitli platformlarda yer alarak kişisel ve takım bazında yaratıcı çalışmalar sergiler.

Kültür2000 İlkokulunda öğrencilerimize sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde ilgi alanlarına uygun, çeşitli derslerden farklı projeler verilir. Belirlenen bu projeler, okul fuayesinde tüm öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen görkemli bir etkinlikle Proje Festivalinde sergilenir.

TEOG çalışmalarımızı, 4. sınıflarımızdaki tüm öğrencilerimize uygulayarak onları akademik olarak hedeflenen kazanımlara ulaştırmayı amaçlarız. Bu çalışmalarımızı ortaokula hazırlık kapsamında her dersten konu taramalar, kazanım değerlendirme sınavları ile zenginleştiririz.

“BUGÜNÜN ÖĞRENENLERİ, YARININ LİDERLERİ” diyerek çocuklarımızın aydınlık yarınlarında, yaşam boyu öğrenme yolculuğunda sizlerin değerli desteğini bekliyoruz.

Sevgi ve saygılarımla,

Çiğdem Kaya