Slide background BAHÇEŞEHİR ANAOKULU

Bahçeşehir Anaokulu

Değerli Anne Babalar;

Kültür 2000 Bahçeşehir Anaokulunda çocukları düşünsel, duygusal ve bedensel açıdan bir bütün olarak en üst düzeyde geliştirmeyi, onları çağdaş değerlerle donatarak, bir üst eğitim kurumuna ve yaşama hazırlamayı hedeflemekteyiz. Çocuklara hazır bilgiyi öğretmek yerine;  bilgiye ulaşmalarını sağlayarak, araştırma becerilerini edinmelerini destekler ve buna uygun eğitim ortamı hazırlarız. Eğitimde üç temel dil olan; anadilin, yabancı dilin ve bilimsel dilin öğrenme ve gelişmede; üç anahtar dil olduğunu bilir ve uygulamalarımızda bu bilinçle hareket ederiz. Çocukları tek boyutlu öğrenmeden sakınır, onların temel gereksinimlerini dikkate alarak görüş ve düşüncelerini dinleyip, çocukların ilgi, soru ve sorunlarına duyarlı yaklaşarak onlara destek olurken akıl vermeye ve nasihate değil, eyleme ve her konuda kendisinin örnek ve önder olmasına değer vererek bu bilinçle hareket ederiz. Barışın kendi çevresinden başlayarak yurtta ve dünyada yerleşmesini sorunların bu yolla çözümlenmesini ilke sayarız. Demokratik bir eğitim ortamı ve programa sahibiz. Çocukların aktif birer katılımcı olmalarına önem verir, birlikte başarmak ve başarıyı paylaşma düşüncesini destekleriz. Çocuklarımızı Atatürk’ün ilke ve devrimlerini yaşatacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlık düzeyine çıkartacak bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Çocuklarınız bu ilkeler doğrultusunda eğitim hayatlarına ilk adımlarını atarken sizlerle birlikte olmaktan kıvanç ve mutluluk duyarız.

Elif Nihal ÖZEL

Kültür2000 Koleji Bahçeşehir Anaokulu Müdürü