Haber Detay

KAMPÜS KURALLARI...

Covid-19 Salgın Yönetimi ve Yeni Normale Geçiş sürecinde, kampüslerimizde uygulanacak kurallar:

1- Sınıf Düzeni: Öğrencilerimiz, kampüslerimizin en büyük sınıflarında, 2 metre sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kendileri için belirlenmiş masalarda oturur.

2- Pandemi4 Modeli: Öğrencilerimiz, kampüsün her bölümde ve sınıflarda 4 kişilik gruplara ayrılır. Her öğrenci kendi grubundaki diğer üç öğrenciyle teneffüslerde bahçede, koridorda, kafeteryada aynı grup içinde zaman geçirir. Grubunun dışına çıkan öğrenciler görevli öğretmenler tarafından uyarılır.

3- Kampüs Girişi: Öğrencilerimizin kampüse girerken temazsız ateş ölçerler ve termal kameralarla vücut ısıları ölçülür. Ateşi 37.4’ün üzerinde olan öğrencilerimiz revire alınır, ailesiyle iletişime geçilir.

4- Kampüs içi Dolaşım: Öğrencilerimiz için eğitim görecekleri sınıflar, bahçe, kafeterya, tuvaletler, yönetici, öğretmen ve PDR odaları arasındaki dolaşım seyreltilmiş biçimde düzenlenmiştir. Buna göre; iniş ve çıkış merdivenleri ayrılmıştır. Katlardan sınıflara ulaşımda koridorların kullanımı tek yön olarak düzenlenmiştir. Binaya giriş ve çıkış kapıları ayrılmıştır.

5- Bahçe Kullanımı: Öğrencilerin bahçe kullanımları “Pandemi4 Modeli” ne göre belirlenir ve sınırlandırılır. Görevlendirilmiş öğretmenler, sosyal mesafe kurallarına göre öğrencilerimize rehberlik eder.

6- Tuvalet Kullanımı: Tuvalet kullanım kapasitesi %50 oranında düşürülmüştür.

7- Kafeterya Kullanımı: Öğrencilerimiz, kafeteryalarımızda ambalajlı kuru gıda ve kutu içecek temin edebilir. Kafeterya personeli, maske, siperlik ve eldiven ile hizmet verir. Kafeteryadaki masalar her bir öğrencimiz için bölünmüştür. Öğrencilerimiz, maskelerini çıkartarak güvenli bir şekilde yemek yiyebilir.

8- Temizlik Hizmetleri: Okulumuz,  düzenli olarak gümüş iyon teknolojisi ile dezenfekte edilir. Koridorlar ve sınıflar düzenli olarak havalandırılır. Okulun kullanılan tüm alanlarındaki kapı kolları, prizler, yazı tahtaları, masalar ve sandalyeler, sınıflar, tuvaletler detaylı olarak günlük kullanım sırasında da silinerek steril hale getirilir.

9- Hijyen Paspasları: Kampüslerimizdeki tüm bina girişlerinde bulunan antibakteriyel hijyen paspasları, üzerine basıldığı anda harekete geçen hijyenik paspas dezenfektanı sayesinde tek seferde üst düzey koruma ve hijyen sağlar.

10- El Dezenfektanları: Kampüslerimizdeki tüm ofis, sınıf, atölye ve tuvalet girişlerinde el dezenfektanları bulunur.

11- Maske Kullanımı: Okulda bulunan 12 yaş üzeri öğrenciler, öğretmenler ve çalışanlar kuralına uygun olarak maske takmak zorundadır. Maskeler gün içinde belirli periyotlarda yenilenmelidir.

<< TÜM HABERLER