Yaprakların Ürettiği Oksijen

4. Sınıf öğrencilerimiz matematik dersinde öğrendikleri alan hesabı ve ondalık sayılar konularını pekiştirmek ,aynı zamanda ağaçların önemini ve canlılar için ürettiği oksijen miktarını hesaplamak için eğitici ve eğlenceli bir etkinlikle bilinçlendiler.Getirdikleri yaprakların  kareli kağıt üzerinde yaklaşık alanını bulup ürettiği oksijeni hesaplayan öğrenciler ;genelleme yaparak bir ağacın ürettiği oksijenin dinlenme halinde olan bir insanın tükettiği oksijeni de hesaba katarak ne kadar yetebileceğini hesapladılar.

’’Ağaçlar oksijen üretir ‘’bilgisini matematik hesabıyla somutlaştıran öğrenciler ağaçların sadece güzel bir görünümden öte hayati önemini kavradılar. Yeşili seven, doğayı koruyan öğrencilerimiz bu çalışmalarını panolarda sergileyerek okulda farkındalık yaratmayı başardılar.

<< TÜM HABERLER