KÜLTÜR2000 KOLEJİ AŞİYAN MÜZESİNDE

Kültür2000 Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak geleneksel hale getirdiğimiz Aşiyan Müzesi gezimizi bu yıl da 25 Mayıs 2017 Perşembe günü Anadolu ve Fen Lisesi 11. sınıf öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik.

Aşiyan Müzesi, Servet-i Fünun Edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Tevfik Fikret’in kendi tasarlayıp yaptığı evi olmakla birlikte günümüzde de edebiyat müzesi olarak edebiyatseverleri ağırlamaktadır.

Müzede Tevfik Fikret’in eşyaları dışında Namık Kemal, Abdülhak Hamit Tarhan, Recaizâde Mahmut Ekrem, Halit Ziya, Cenap Şahabettin, Mehmet Rauf, Hüseyin Cahit, Ali Ekrem Bolayır, Nigar Hanım gibi Tanzimat Edebiyatı ve Servet-i Fünun Döneminin önemli sanatçılarının eşyaları da sergilenmektedir.

Aşiyan Müzesi’nde ülkemizin önemli aydınlarından ve sanatçılarından Tevfik Fikret ve diğer dönem edebiyatçıları hakkında birçok bilgi edinen ve kültürel hayatımızın parçalarını burada gören öğrencilerimiz derslerde edindikleri bilgileri pekiştirme fırsatı buldular. Birçok önemli eserin yanı sıra manzarası ile dünyada Boğaz’ı gören en güzel pencere olarak bilinen Tevfik Fikret’in yatak odası öğrencilerimizi çok etkiledi.

<< TÜM HABERLER