İSHAK REYNA İLE EDEBİYAT VE ŞİİR ÜZERİNE SÖYLEŞİ

11 Nisan 2018 Çarşamba günü Kültür2000 Koleji Gösteri Merkezi’nde Akademisyen Yazar İshak Reyna ile edebiyat, şiir, sanat ve seçki oluşturmak üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

9. sınıf öğrencilerimiz Türk edebiyatının değerli şairlerinin şiirlerinin bulunduğu Akademisyen Yazar İshak Reynan’nın derlemiş olduğu “Gece Uçuşları” adlı şiir seçkisini okudular. Söyleşi başlamadan önce öğrencilerimizin hazırlamış olduğu küçük şiir dinletisini izledik. Dinletide öğrencilerimiz “Gece Uçuşları”nda yer alan Nazım Hikmet’in “Yaşamaya Dair”, Attila İlhan’ın “Ben sana Mecburum”, Ece Ayhan’ın “Mor Külhani” şiirlerini okudular. Şiir dinletisi salonun ve İshak Reyna’nın büyük alkışını aldı.

Şiir dinletisinin ardından İshak Reyna konuşmasını yapmak üzere mikrofonu aldı. Reyna, konuşmasına şiirin tanımını yaparak, şiirin önemini ve diğer yazınsal türlerden farkını belirterek başladı. “Gece Uçuşları” adlı şiir seçkisini neden hazırladığını, hazırlarken ne gibi zorluklar yaşadığını samimi bir şekilde anlattı. Dünyada popüler bir hale gelen “Şiir Sokakta” hareketine değinerek bu hareketle şiirin öne çıkmasının güzel bir gelişme olduğuna değindi. Ardından değerli konuğumuz öğrencilerimizin şiir okurluğu, şiir incelemesi, şiirin edebiyattaki yeri, Gece Uçuşları’nda dikkat çeken şiirlere ve şairlere dair pek çok sorusunu içtenlikle yanıtladı.

İshak Reyna, hem söyleşi boyunca salonda öğrencilerimizin arasında gezerek öğrencilerimizle şiir ve edebiyat üzerine deneyimlerini, fikirlerini paylaştı hem de öğrencilerimizin sorularını büyük bir içtenlikle yanıtladı. Söyleşiden büyük keyif alan öğrencilerimizin İshak Reyna’nın paylaşımlarıyla şiire olan ilgileri daha da arttı.

Söyleşi sonunda günün anısına okulumuzun plaketini Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Recep Kiraz misafirimize sundu.

Söyleşi usta derlemeci İshak Reyna’nın öğrencilerimizin Gece Uçuşları seçkisini imzalaması ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

<< TÜM HABERLER