KÜLTÜR 2000 KOLEJİ ORHAN KEMAL MÜZESİ’NDE

Kültür 2000 Koleji Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri edebiyat öğretmenleriyle birlikte Orhan Kemal Müzesi’ne ziyaret ettiler. Yıl içinde Orhan Kemal’in ‘’Baba Evi’’ adlı romanlarını okuyan öğrencilerimiz, müze ziyareti sayesinde Orhan Kemal’in kişisel hayatına, yazarlık hayatına dair birçok şeyi görmüş oldular.

Müzenin içinde bulunan fotoğraflar, yazarın kendi el yazısıyla yazdığı yazıların çerçevelenmiş hali, yazarın kişisel eşyaları, daktilosu gibi eşyalar öğrencilerimizin dikkatini çeken unsurlar oldu. Ayrıca yazarın çoğu Ara Güler tarafından çekilen fotoğrafları yine öğrencilerimizin dikkatini çekti.

Müzenin alt katında bulunun müzeye ait olan İkbal Kahvesi’ni de ziyaret eden öğrencilerimiz, usta yazarın kitaplarını burada tekrar inceleme fırsatı buldular.

Yaptığımız bu müze gezisiyle öğrenciler, Türk edebiyatının ölümsüz kalemi Orhan Kemal’i daha yakından tanıma, yazarın anılarına eşlik etme fırsatı buldular.

<< TÜM HABERLER