IŞIK ÖĞÜTÇÜ İLE ORHAN KEMAL’İN ROMANCILIĞI VE ÖYKÜCÜLÜĞÜ

12 Nisan 2017 Çarşamba günü Kültür2000 Koleji Gösteri Merkezinde, usta yazar Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü’nün katılımı ile “Orhan Kemal’in Romancılığı ve Öykücülüğü” konulu edebiyat söyleşisi gerçekleştirdik.

Söyleşi başlamadan önce Orhan Kemal’in hayatı, sanatçı kişiliği ve eserleri ile ilgili olarak hazırlamış olduğumuz slayt gösterisini izledik. Daha sonra ise Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerimiz okumuş oldukları Cemile romanından bir sahneyi, büyük ustanın anısına dramatize ettiler.

Öğrencilerimizin sergiledikleri bu sahnenin ardından Işık Öğütçü konuşmasını yapmak üzere sahnedeki yerini aldı. Işık Öğütçü babası Orhan Kemal’in hayatından, hayatını etkileyen tüm olaylardan samimi bir şekilde bahsetti. Özellikle de babasının şair Nazım Hikmet ile ilgili olan anıları öğrencilerimizin ilgisini çekti. Değerli misafirimiz konuşmasının devamında ise yine aynı samimi dille babasıyla olan ilişkilerinden, aile içinde yaşadıklarından, çektikleri maddi sıkıntılardan bahsetti. Söyleşinin son bölümünde ise öğrencilerimizin sorularına cevap verdi.

Söyleşi bittikten sonra Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencimiz Nilay Şen,  kendi çizimi olan, Orhan Kemal’in eserindeki Cemile karakterinin portre çalışmasını günün anısına Sayın Işık Öğütçü’ye takdim etti. Son olarak ise günün anısına okulumuzun plaketini Kültür 2000 Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Feyza Sezerel misafirimize sundu.

Işık Öğütçü’nün, değerli yazar Orhan Kemal ile ilgili olarak anlattıkları sayesinde öğrencilerimiz yazarı daha yakından tanıma fırsatı buldu. Gerçekleştirdiğimiz keyifli söyleşi fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

<< TÜM HABERLER